Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós tojásragu recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
8 tojás,
20 dkg vöröshagyma,
6 dkg vaj,
2 evõkanál lisz,
1/2 l tej,
só,
bors,
csipetnyi curry,
30 dkg zöldborsó,
2 evõkanál apróra vágott petrezselyem,
1 evõkanál apróra vágott kapor.

Elkészítés:
A tojásokat megfõzzük forrásban lévõ vízbe helyezve kb 8 percig. A megfõtt engedjünk rá hideg vizet, és csak kis ídõ multán tisztítsuk meg a héjától. A megtisztított, kockára vágot hagymát aranysárgára pároljuk. Lisztel megszórjuk lisztel és tovább hadjuk rotyogni. Hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Ízesítsük a sóval, borssal, curryvel. 5 percig fõzzük, majd adjuk hozzá a borsót és további öt percig fõzzük. A kaprot és a petrezselymet a mártáshoz adjuk, ízesítjük és tálaljuk. A felszeletelt tojásokat a mártásba helyezve ismét felmelegítjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós tojás » Tavaszi tojásragu » Zöldborsós gombaleves » Zöldborsós-sonkás muffin
» Zöldborsós rizs » Zöldborsós pulykatokány » Zöldborsós pulykamell ragu » Zöldborsós csirkemáj
» Csirkemájas zöldborsós hús » Zöldborsós csirkecsíkok » Zöldborsós pulykaraguleves » Zöldborsós apróhús
» Zőldborsós párizsiszelet » Csirke zöldborsós szószban » Zöldborsós vadkacsaragu » Zöldborsós szűzpecsenye


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.