Tutireceptek.hu fejléc

Zöldborsós tojásragu recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
8 tojás,
20 dkg vöröshagyma,
6 dkg vaj,
2 evõkanál lisz,
1/2 l tej,
só,
bors,
csipetnyi curry,
30 dkg zöldborsó,
2 evõkanál apróra vágott petrezselyem,
1 evõkanál apróra vágott kapor.

Elkészítés:
A tojásokat megfõzzük forrásban lévõ vízbe helyezve kb 8 percig. A megfõtt engedjünk rá hideg vizet, és csak kis ídõ multán tisztítsuk meg a héjától. A megtisztított, kockára vágot hagymát aranysárgára pároljuk. Lisztel megszórjuk lisztel és tovább hadjuk rotyogni. Hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Ízesítsük a sóval, borssal, curryvel. 5 percig fõzzük, majd adjuk hozzá a borsót és további öt percig fõzzük. A kaprot és a petrezselymet a mártáshoz adjuk, ízesítjük és tálaljuk. A felszeletelt tojásokat a mártásba helyezve ismét felmelegítjük.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós karajszelet » Zöldborsós tojás » Zöldborsós spagetti » Zöldborsós csirkeragu
» Zöldborsós-mandulás rizs » Zöldborsós tészta » Zöldborsós gombaragu » Zöldborsós rudak
» Zöldborsós tokány » Zöldborsós karajszeletek » Zöldborsós nokedli » Gombás-zöldborsós spagetti
» Zöldborsós csirkecsíkok » Zöldborsós köles » Zöldborsós rizses csirke » Zöldborsós palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.