Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági gomba tejfölösen recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 . 60 dkg. vegyes erdei gomba ( vagy csak rókagomba),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy szem érett paradicsom,
2 db. zöldpaprika,
só,
őrölt feketebors,
1 kiskanál fűszerpaprika,
3 evőkanál olaj ( vagy 1 evőkanál sertészsír),
2 dl. tejföl,
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A gombát tisztítás után felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és zöldpaprikát felkockázzuk ( ha lehet akkor kisebb méretre). Forró zsiradékon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, tűzről levéve fűszerpaprikázzuk. Belerakjuk a paradicsomot, a paprikát sózzuk borsozzuk s hozzáadva a felszeletelt fombát is majdnem teljesen készre főzzük. Közben a tejfelt a liszttel elkeverjük, habarást készítünk és a gombával összeforraljuk. Galuskával, vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egybensült gombás fasírt » Gombás csirkeszárny » Humusz sült gombával » Gombás töltött cukkini
» Gombás kiflik » Rakott kel gombával » Gombás padlizsán » Gombás zúzaragu
» Borsós-gombás rizottó » Őzlábgomba szójában » Gombás kocka » Sűrű tejfölös gombaleves
» Rizses gomba bácskai módra » Gombás rakott karaj » Tejfeles gombás húsi » Gombás ponty


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.