Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági gomba tejfölösen recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 . 60 dkg. vegyes erdei gomba ( vagy csak rókagomba),
1 nagy fej vöröshagyma,
1 nagy szem érett paradicsom,
2 db. zöldpaprika,
só,
őrölt feketebors,
1 kiskanál fűszerpaprika,
3 evőkanál olaj ( vagy 1 evőkanál sertészsír),
2 dl. tejföl,
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A gombát tisztítás után felszeleteljük, a vöröshagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és zöldpaprikát felkockázzuk ( ha lehet akkor kisebb méretre). Forró zsiradékon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, tűzről levéve fűszerpaprikázzuk. Belerakjuk a paradicsomot, a paprikát sózzuk borsozzuk s hozzáadva a felszeletelt fombát is majdnem teljesen készre főzzük. Közben a tejfelt a liszttel elkeverjük, habarást készítünk és a gombával összeforraljuk. Galuskával, vagy főtt burgonyával tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás szárnyas » Sajtos-gombás halfilé » Gombapogácsa » Zöldborsós gombaragu
» Gombás vörösboros tokány » Svéd gombasaláta » Rakott kel tejfölösen » Erdei gombás lapcsánka
» Májas gombás pite » Galyasági korhelyleves » Gombás-almás kacsaleves » Gombás burgonya
» Tejszínes gombamártás » Gombás csirkecomb » Gombával töltött karaj » Gombás-sajtos krumplitál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.