Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös-ketchupos csirkeragu recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg kétszer filézett csirkemell
3 szelet bacon
1 pohár tejföl
reszelt Ementali sajt
1 vöröshagyma
1 paprika
2 sárgarápa
fél citrom
1 ek balzsamecet
3 ek ketchup

bors
koriander
petrezselyem

Elkészítés:
Megdinszteljük a hagymát.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott bacon szalonnát és kissé megpirítjuk.
Felkarikázzuk a paprikát, hozzáadjuk az alaphoz és félpuhára dinszteljük.
A répát vékony karikákákra vágjuk, ráöntjük a ragura, és puhára pároljuk.
A húst felkockázzuk és megszabadítjuk a rajta maradt inas részektől, hozzákeverjük az alaphoz és fűszerezzük az őrölt és száraz fűszerekkel. Ízlés szerint készre pároljuk vagy enyhén megpirítjuk.
Ráöntünk fél citrom levét és egy evőkanál balzsamecetet. A petrezselymet fis elaprítjuk és hozzákeverjük a raguhoz.
A húshoz öntjük a pohár tejfölt és a 3 evőkanál ketchupot is és kb. 2 perc alatt készre főzzük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros csirkeraguleves » Tejszínes csirkeragu leves » Lestyános csirkeraguleves. » Tárkonyos csirkeragu leves
» Tepsis csirkeragu » Gombás Csirkeragu » Kapros csirkeragu-leves » Csirkeragu sajttésztában
» Zöldborsós csirkeragu » Tejfölös borsós csirkeragu » Zöldséges csirkeragu » Vajas-tejfölös csirkeragu
» Csirkeragu metélttel » Barnasörös csirkeragu » Tökös csirkeragu » Tárkonyos csirkeraguleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.