Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Kapros csirkeragu-leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
10 dkg bacon szalonna,
1 fej vöröshagyma,
15 dkg csirkeszív,
20 dkg csirkezúza,
1 nagyobb sárgarépa,
1 közepes méretű fehérrépa,
1 csokor petrezselyem,
3 fej gomba,
1 teáskanál fokhagymakrém,
só,
2 csokor friss kapor,
1 evőkanál pirospaprika,
2 dl tejföl.

A gombóchoz:
2 szem főtt krumpli,
só,
olívaolaj,
liszt,
2 db tojás.

Elkészítés:
Első lépésként felcsíkozom a szalonnát, és amint ezzel megvagyok, már szórom is a lábosba. Amíg a szalonna csíkok pirulnak, felaprítom a vöröshagymát, aztán ez is mehet a lábosba.

Következhetnek a szívek; mindegyik szívről levágom a végét, és hogy még könnyebben megfőljön majd, mindegyiket félbe is vágom. Ha megvagyok, ezek is mehetnek a lábosba. Aztán a zúzákat is nagyobb darabokra vagdosom, majd ezek is a lábosba kerülnek.

Jöhetnek a zöldségek. A sárgarépát és a fehérrépát nagyobb kockákra vágom, a petrezselymet durvára aprítom, a gombát pedig vastagabb szeletekre vágom, és ha minden megvan, szintén mehetnek a lábosba.

Ha minden hozzávaló a lábosban van, az egészet alaposan összekeverem, hozzákanalazom a fokhagymakrémet, enyhén sózom, és jöhet a lényeg; az apróra vágott friss kapor.

Az egészet alaposan összekeverem, majd rövid lében (fedő alatt saját levét kifőve) puhára párolom a ragut. Ha kész, ekkor felöntöm kevés vízzel - épphogy csak a ragu álljon a lében -, mehet vissza a fedő, és mindezt addig ismételem míg a zúza és a szív teljesen meg nem puhul.

Amíg a leves elkészül, megcsinálom hozzá a gombócot; a krumplikat a reszelő nagy lukú oldalán lereszelem, majd egy közepes méretű keverő tálba teszem, megsózom, öntök hozzá olajat (vagy bármilyen más zsíradék is jó), aztán jöhet hozzá a liszt. Annyi lisztet teszek, hogy az arányok kb. 1/3 - 2/3 legyen a burgonya javára, végül beleütöm a tojásokat is. Amikor minden a tálban van, fogom, és az egészet kézzel összegyúrom.

Ekkorra elkészült a leves is. Rászórom a pirospaprikát, hozzáöntöm a tejfölt, összekeverem, megvárom míg újra felforr, és ekkor felöntöm a kívánt mennyiségű vízzel.

A levest újra felforralom, és amikor már lobogva forr, evőkanál segítségével beleszaggatom a krumpligombócokat. Óvatosan megkeverem, majd takarékra visszavéve a tüzet, 5-6 perc alatt készre főzöm a levest.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kapros pulykaraguleves » Kapros cukkinikrém » Kapros cukkiniropogós » Kapros tésztasaláta
» Kapros pulykamell » Tejfölös kapros újburgonya » Tejfölös, kapros hús » Ordás-kapros palacsinta
» Kapros túrós krumplisült » Kapros zaftos süllő » Kapros juhtúróleves » Nyári kapros saláta
» Kapros párolt zöldborsó » Kapros uborkaleves » Tejfölös kapros lángos » Kapros újburgonya


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.