Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös nyúlcomb recept

Kategória:


Hozzávalók:
Hozzávalók:
4 db házi nyúlcomb
100 g füstölt szalonna
50 g fokhagyma
100 g vöröshagyma
2 dl tejfel
ízlés szerint:

bors
50 g füstölt sajt
30 g zsemle morzsa
1 db alma
1 dl olaj
50 g liszt.

Elkészítés:
Elkészítés:

A nyúlcombokról éles, hegyes késsel eltávolítjuk a kékes hártyát. Füstölt szalonnával megtűzdeljük. Célszerű a szalonnát lehűteni, és olyan vastagságú csíkokra felvágni, hogy a spékelőtűbe elférjen. Így tűzdelésnél nem szakad be a szalonna. A spékelést mindig a rostokkal párhuzamosan végezzük. A fokhagymát a kis hegyes késsel felszúrt kis nyílásokba tegyük. A megtűzdelt nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk lisztbe mártjuk és kevés forró zsiradékban szép piros kérgesre sütjük. Egy kis tepsibe vagy jénaiba elterítjük az esetleg megmaradt szalonnát, a karikára vágott almát és a vastagra szeletelt vöröshagymát. Erre kerül az elősütött nyúlcomb. Metélt füstölt sajttal megszórjuk, majd sűrű tejfellel bevonjuk. Zsemlemorzsával meghintjük, és sütőben ropogós, pirosra sütjük. Így tepsisen kerül az asztalra. Házi kenyér a körete. Kis bicskával fogyasztva, kis csupor bor mellett fenséges élményt nyújt.


A receptet beküldte: Tüccsögi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös pogácsa » Tojáspörkölt tejfölösen » Tejfölös nyúl » Tejfölös húsgombóc
» Tejfölös kapros lángos » Tejfölös szőlőtorta » Tejfölös-sajtos pogácsa » Tejfölös-kapros gombaleves
» Tejfölös ponty » Tejfölös-vajas pogácsa » Tejfölös, kapros hús » Tejfölös-szilvás lepény
» Tejfölös-sajtos karfiol » Tejfölös mustáros pecsenye » Tejfölös diós » Sajtos tejfölös tarja


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.