Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös zöldbab pörkölt recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 üveg zöldbab,
tetszés szerinti mennyiség virsli, vagy sonka, vagy kolbász, vagy füstölthús => tehát bármi húsféle, ami otthon van,
1 doboz tejföl,
1 kis fej hagyma,
kevés olaj,
1-2 csemege uborka (ez csak ínyenceknek!)

Elkészítés:
A húsfélét vékony karikára, vagy apró kockára, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát a kevés olajon megpirítjuk, majd a zöldbabbal és a felvágott húsfélével pörköltet készítünk. Az uborkát vékony csíkokra vágjuk és hozzátesszük. Kevés sóval, vegetával, kaporral ízesítjük és készre főzzük. Nem kell túl sokáig főzni. Mikor már majdnem kész beleöntjük a tejfölt és további néhány percig főzzük.

Tanácsok:
Köretnek bármit adhatunk hozzá, de magában is nagyon jó ízű, étel.
fogyókúrázók is bátran ehetnek belőle nagyobb mennyiséget is.

Elkészítési idő: 25 perc

A receptet beküldte: Gyöngyös


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös krumplifuta » Vörösboros csülökpörkölt » Cukkíni tejfölös hagymával » Szarvaspörkölt
» Pulykazúza pörkölt » Avasi pincepörkölt » Tejfölös édesség » Tejfölös csirkemell
» Tejfölös sajtos mártás » Gombás-tejfölös pulykamell » Tejfölös gombás csirkecomb » Zöldbabos rakott krumpli
» Betyárpörkölt » Tejfölös, ízes karaj » Tejfölös paradicsomsaláta » Vajas-tejfölös csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.