Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Pörkölt diós recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Gyúrt tésztához:
20 dkg liszt
fél marék porcukor
2 egész tojás
10 dkg Ráma
1/2 csomag sütőpor.

Kevert tésztához:
8 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 kanál rétesliszt

Krém:
2 cs. vanilia puding
6 dl tej
6 kanál kristálycukor
1 Ráma

Elkészítés:
A gyúrt tésztát összeállítjuk a hozzávalóiból, kinyújtva a tepsibe rakjuk. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját óvatosan. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk és együtt lassan megsütjük.
A krémhez a vanilia pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a Rámát. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. Díszítjük kb. 10 dkg pörkölt dióval és csokimázzal amit rácsurgatunk.

Tanácsok:
Kíváncsi vagyok a véleményetekre, kinek hogyan ízlett.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: hofiagi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkepörkölt betyárosan » Falunapi pörkölt » Tyúkpörköltöm » Cigánypörkölt
» Körömpörkölt... » Gombapörkölt paleosan » Vörösboros gombapörkölt » Tojáspörkölt 2.
» Csirkepörkölt » Marhalábszárból pörkölt » Tojás pörkölt (feltét) » Sertés pörkölt
» Birkapörkölt » Csirkemell pörkölt » Tejfölös zöldbab pörkölt » Gombapörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.