| Tejfölös zöldségleves receptLevesek Hozzávalók: 5 dkg vaj 5 dkg liszt 1 l zöldségleves (kockából) 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg kelbimbó 8 dkg zöldborsó 2,5 dl tejföl 1 csomó snidling csipetnyi reszelt szerecsendió ízlés szerint só, őrölt fehérbors Elkészítés: A vajból és lisztből rántást készítünk. Felöntjük a langyos zöldséglevessel, majd habverővel csomómentesre keverjük, és felforraljuk. Közben a kétféle répát megtisztítjuk, felszeleteljük, a megtisztított kelbimbók torzsáját kereszt alakban bevágjuk. Az előkészített zöldségeket kb 10 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a zöldborsót, és további 5 percig főzzük. A levest a tejföllel behabarjuk, majd sóval fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük. Felaprított snidlinggel tálaljuk. Tanácsok: Diétázók a tejfölt kefírrel, és a vajat 3dkg margarinnal helyettesíthetik. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: 50csillag Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |