Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös párolt hagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg (jó nagy) vöröshagyma, 4 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl, 5 dkg margarin, 2 db tojás, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió (vagy õrölt szerecsendió-virág), 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd vastag karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsibe vagy tûzálló tálba beleterítjük, és jól megsózzuk, hogy a só egyenletesen érje. A tejfölbe belekeverjük a habosra felvert tojást, a lisztet és az olvasztott margarint. Ezután a fûszereket is beleszórjuk, majd a tejfölös öntettel lelocsoljuk a vöröshagymát. A tepsit jó szorosan lefedjük, és elõmelegített, forró sütõbe toljuk, de a lángot rögtön mérsékeljük. Huszonöt-harminc percig pároljuk, ezután a fedõt levesszük, és csak annyi ideig pirítjuk tovább, amíg szép színt kap a teteje. Ügyeljünk arra, hogy ne nagyon barnítsuk meg! Sós vízben fõtt burgonya vagy pirított kenyérszeletkék illenek hozzá. Akinek a gyomra nem bírja a hagymát, az is fogyaszthatja, mert az ily módon párolt hagymának valósággal megfõnek a rostjai.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott hagymakarikák » Újhagymás spárgaleves » Tejfölös-sajtos karfiol » Hagymaleves tejszínnel
» Pikáns, párolt pulykaragu » Tejfölös mustáros pecsenye » Párolt káposzta » Hagymamártás
» Erdélyi hagymás csülök » Lilahagyma saláta » Főtt tojás hagymapürével » Hagymás-gombás csirkemáj
» Tejfölös csirkemell » Sörben párolt csülök » Hagymatokány parasztosan » Tejfölös borsós csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.