Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös párolt hagyma recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg (jó nagy) vöröshagyma, 4 dl csökkentett zsírtartalmú tejföl, 5 dkg margarin, 2 db tojás, 1 evõkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál reszelt szerecsendió (vagy õrölt szerecsendió-virág), 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, majd vastag karikákra vágjuk. Egy kisebb tepsibe vagy tûzálló tálba beleterítjük, és jól megsózzuk, hogy a só egyenletesen érje. A tejfölbe belekeverjük a habosra felvert tojást, a lisztet és az olvasztott margarint. Ezután a fûszereket is beleszórjuk, majd a tejfölös öntettel lelocsoljuk a vöröshagymát. A tepsit jó szorosan lefedjük, és elõmelegített, forró sütõbe toljuk, de a lángot rögtön mérsékeljük. Huszonöt-harminc percig pároljuk, ezután a fedõt levesszük, és csak annyi ideig pirítjuk tovább, amíg szép színt kap a teteje. Ügyeljünk arra, hogy ne nagyon barnítsuk meg! Sós vízben fõtt burgonya vagy pirított kenyérszeletkék illenek hozzá. Akinek a gyomra nem bírja a hagymát, az is fogyaszthatja, mert az ily módon párolt hagymának valósággal megfõnek a rostjai.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Citromos-tejfölös csirke » Fokhagymás csirkecomb » Tejfölös paprikás krumpli » Csirkés hagymasaláta
» Tejfölös-pudingos sütemény » Hagymás krokett » Párolt vegyes zöldség » Hagymás-gombás csirkemáj
» Sajtos-tejfölös tepsis hús » Párolt felső combfilé » Rántott hagyma » Rizses fokhagymaleves
» Mustáros-tejfölös karaj » Hagymás-sajtos tarja » Fokhagymás csirkeleves » Hagymakrém


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.