Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes sajtkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kb. 20 dkg reszelt sajt
1-2 db natúr tömlős sajt
2 dl tejszín)
5-6 ek. liszt
1 húsleves kocka
frissen reszelt szerecsendió
bors


Feltéthez:

néhány szelet kenyér
sajt
fokhagyma
pár szelet baconszalonna

Elkészítés:
A húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A lisztet tejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig.
Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét.
A kenyérszeleteket kockára vágjuk, aranybarnára pirítjuk fokhagymás olajban. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük.
Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.
A tálaláskor néhány szem pirított kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges-tejszines tészta » Tejszínes-csokis piskóta » Epres-tejszínes » Sajtkrémleves
» Tejszínes hagymaleves » Tejszínes pulyka » Tejszínes fokhagyma leves » Tejszínes sült halfilé
» Almás-tejszínes csirkemell » Tejszínes gesztenyetorta » Tejszines hal sajttal » Tejszínes Csokitorta
» Tejszínes mustáros karaj » Narancsos-tejszínes torta » Tejszínes alma » Tejszínes eperleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.