| Tejszínes sajtkrémleves receptLevesek Hozzávalók: kb. 20 dkg reszelt sajt 1-2 db natúr tömlős sajt 2 dl tejszín) 5-6 ek. liszt 1 húsleves kocka frissen reszelt szerecsendió bors só Feltéthez: néhány szelet kenyér sajt fokhagyma pár szelet baconszalonna Elkészítés: A húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A lisztet tejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig. Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét. A kenyérszeleteket kockára vágjuk, aranybarnára pirítjuk fokhagymás olajban. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük. Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát. A tálaláskor néhány szem pirított kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |