Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes sajtkrémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
kb. 20 dkg reszelt sajt
1-2 db natúr tömlős sajt
2 dl tejszín)
5-6 ek. liszt
1 húsleves kocka
frissen reszelt szerecsendió
bors


Feltéthez:

néhány szelet kenyér
sajt
fokhagyma
pár szelet baconszalonna

Elkészítés:
A húsleveskockát kb. 2,5 liter forrásban lévő vízbe tesszük. Miután feloldódott, hozzáadjuk a sajtokat. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A lisztet tejszínnel behabarjuk, majd egy-két merőkanálnyi levest hozzáadva kevergetjük. Ha úgy ítéljük, hogy a habarás csomómentes, a levesbe öntjük, és így főzzük még néhány percig.
Végül egy kis szerecsendiót reszelünk bele. A leves ennyivel kész is, jöjjön a feltét.
A kenyérszeleteket kockára vágjuk, aranybarnára pirítjuk fokhagymás olajban. Ezt a tálalásig egy tálba tesszük.
Végül kis olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát.
A tálaláskor néhány szem pirított kenyeret, ízlés szerint szalonnát, valamint reszelt sajtot teszünk a tányérba.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes karalábéleves » Forró tejszínes csoki » Tejszínes-gombás karfiol » Gombás tejszínes csirke
» Tejszínes málnakrémleves » Gombás-tejszínes szendvics » Tejszínes krumpli » Babos tejszines csirkemáj
» Sajtos-tejszínes kotlett » Tejszínes fokhagymamártás » Tejszínes halas tészta » Tejszínes sajtos karaj
» Tejszínes pogácsa » Tejszines gombás » Fetás-tejszínes pulykamell » Epres tejszínes túrós


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.