Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes cukkíni krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
2 szelet házikenyér
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl húsleves (kockából)
2 dl tejszín
szerecsendió
őrölt fehérbors


Elkészítés:
Felhevített vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk az apró darabokra vágott cukkinit és a petrezselyem szárát. Kevés borssal, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor a cukkini megpuhult, liszttel sűrítjük, húslevessel és tejszínnel felöntve jól felforraljuk. A levest botmixerrel simára turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk.
Közben a kenyeret kis kockákra vágjuk, és szárazon, zsemleszínűre pirítjuk.
Tálaláskor a tejszínes cukkini krémlevest csészékbe öntjük, a pirított kenyérkockákat a tetejére tesszük, és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Tanácsok:
(Tőzsde Ételfutár receptből)


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis ruccolás tészta » Cukkini habfasírt » Karottakrémleves » Sajtos cukkinigolyók
» Baconös-cukkinis nyúl » Tökmagkrém cukkinivel » Cukkinis pecsenye » Cukkini paprikás
» Tejszínes csirkemell II. » Tejszínes barackfagyi » Tejfölös-mustáros cukkini » Rókagombás cukkini
» Tejszínes mákos palacsinta » Tejszínes hagymaleves » Töltött cukkini sajttal » Csicsóka krémleves


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.