Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes cukkíni krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db közepes cukkini
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
2 szelet házikenyér
5 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl húsleves (kockából)
2 dl tejszín
szerecsendió
őrölt fehérbors


Elkészítés:
Felhevített vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk az apró darabokra vágott cukkinit és a petrezselyem szárát. Kevés borssal, sóval, szerecsendióval ízesítjük, majd állandóan kevergetve megpároljuk. Amikor a cukkini megpuhult, liszttel sűrítjük, húslevessel és tejszínnel felöntve jól felforraljuk. A levest botmixerrel simára turmixoljuk, majd még egyszer felforraljuk.
Közben a kenyeret kis kockákra vágjuk, és szárazon, zsemleszínűre pirítjuk.
Tálaláskor a tejszínes cukkini krémlevest csészékbe öntjük, a pirított kenyérkockákat a tetejére tesszük, és meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel.

Tanácsok:
(Tőzsde Ételfutár receptből)


A receptet beküldte: _anatha_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinitocsni-töltve » Tejszínes lencsekrémleves » Epres tejszínes túrós » Tejszínes csirkehús
» Cukkini-krokett » Cukkinis-gombás tészta » Cukkínis-gombás tarja » Baconös-cukkinis nyúl
» Vörösboros málnakrémleves » Rebarbarakrémleves » Gombakrémleves » Nektarin krémleves
» Brokkoli krémleves » Cukkini kosárka » Petrezselyem krémleves » Olasz cukkíni


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.