Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes medvehagyma-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg medvehagyma levél,
1 dl tejszín,
1 evőkanál finomliszt,
1 db húsleveskocka,
só,
őrölt bors,
2 db tojás,
1 dl tejföl.

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott medvehagyma leveleket kb. 6 dl vízben feloldott leveskockával egy-két percig főzzük, majd turmixoljuk.
Fontos, hogy csak rövid ideig főzzük, hogy a vitamintartalma és a szép zöld színe ne vesszen el.
A tejszínnel csomómentesre elkevert liszttel behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük, és még egyszer kiforraljuk.
Tálaláskor tejföllel és főtt-tojáskarikákkal díszítjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes fokhagyma leves » Tejszínes raguleves » Sütőtökös tejszínes csirke » Tejszines zöldséges haltál
» Tejszínes-csokis piskóta » Tejszínes mustáros hús » Tejszínes sajtos hús » Tejszínes-tárkony leves
» Tejszínes cukini főzelék » Tejszínes zellerkrémleves » Tejszínes gombócleves » Tejszínes sajt falatkák
» Tejszínes hagymaleves » Tejszínes sült halfilé » Tejszínes gombaleves » Tejszínes pulykaszárny


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.