Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes medvehagyma-krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20 dkg medvehagyma levél,
1 dl tejszín,
1 evőkanál finomliszt,
1 db húsleveskocka,
só,
őrölt bors,
2 db tojás,
1 dl tejföl.

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott medvehagyma leveleket kb. 6 dl vízben feloldott leveskockával egy-két percig főzzük, majd turmixoljuk.
Fontos, hogy csak rövid ideig főzzük, hogy a vitamintartalma és a szép zöld színe ne vesszen el.
A tejszínnel csomómentesre elkevert liszttel behabarjuk, sóval, borssal ízesítjük, és még egyszer kiforraljuk.
Tálaláskor tejföllel és főtt-tojáskarikákkal díszítjük.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes raguleves » Epres tejszínes túrós » Tejszínes pogácsa » Tejszínes spárgás hal
» Tejszínes krémes » Tejszínes-cukkinis tészta » Tejszínes narancstorta » Tejszínes zöldséges hús :)
» Tejszínes mustáros hús » Tejszínes chilis garnéla » Tejszínes pulyka fasírt » Tejszínes barackfagyi
» Tejszínes cukkinileves » Sajtos-tejszínes kotlett » Tejszínes lúdláb torta » Tejszínes gombaszósz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.