Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes spárgaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 25 dkg spárga
- 1 szál sárgarépa
- kb. ugyanannyi zeller
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- vaj
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál keményítő
- ételízesítő
- őrölt fehérbors

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk tetszés szerint (a spárgáról a fás részt levágjuk, a többit megtisztítjuk). Vajon kevés ételízesítővel pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult (kb. 15-20 perc), a fehér színű zöldségek egy részét kimerjük (a sárgarépát nem),turmixoljuk, és összekeverjük a keményítővel elkevert tejszínnel. Ezt a leveshez adjuk, összeforraljuk. A végén még fehérborssal ízesítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis tejszínes tészta » Epres-Tejszínes Túrótorta » Tejszínes-csokis piskóta » Tejszínes csirketokány
» Tejszínes-gyümölcsös rizs » Tejfölös-tejszínes piskóta » Tejszínes hús Kati módra » Narancsos-tejszínes torta
» Tejszínes Málnatorta » Tejszínes gombamártás » Mazsolás-tejszínes harcsa » Tejszínes kocka2
» Tejszínes almaleves » Tejszínes fokhagyma leves » Tejszínes krémes » Tejszínes lúdláb torta 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.