Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes spárgaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- 25 dkg spárga
- 1 szál sárgarépa
- kb. ugyanannyi zeller
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- vaj
- 2 dl tejszín
- 1 kiskanál keményítő
- ételízesítő
- őrölt fehérbors

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk tetszés szerint (a spárgáról a fás részt levágjuk, a többit megtisztítjuk). Vajon kevés ételízesítővel pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megpuhult (kb. 15-20 perc), a fehér színű zöldségek egy részét kimerjük (a sárgarépát nem),turmixoljuk, és összekeverjük a keményítővel elkevert tejszínnel. Ezt a leveshez adjuk, összeforraljuk. A végén még fehérborssal ízesítjük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: gyopár


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes sajtos hús » Tejszínes csülkös csusza » Almás-tejszínes csirkemell » Tejszines zöldséges haltál
» Tejszínes gombás teszta » Tejszínes alma » Tejszínes-cukkinis tészta » Tejszínes-gombás csőtészta
» Tejszínes csirkeragu leves » Tejszínes laskagomba » Tejszínes-parajos csirke » Tejszínes-tárkony leves
» Tejszínes rakott krumpli » Tejszínes spárgás hal » Tejszines őszibarackleves » Tejszínes muffin


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.