Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fetás-tejszínes pulykamell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:
50-60 dkg pulykamell
15 dkg feta sajt
2 dl főzőtejszín (lehet növényi alapú is)
1 evőkanál olivaolaj

bors
oregano

Elkészítés:
A pulykamellet (lehet csirkemell is) nagyobb kockákra vágom, az olivaolajon hirtelen megpirítom, sóval, borssal, oreganoval fűszerezem.
A fetát villával összetöröm és belekeverem a főzőtejszínbe. Sózni már nem kell! A húst jénaiba teszem és ráöntöntöm a fetás tejszínt.
Lefedve 30-40 percig sütöm kb.160-180 fokon, majd az utolsó tíz percre fedő nélkül pirítom.

Tanácsok:
Krumplipürével, vagy rizzsel tálalom.
A görög saláta is jól illik hozzá.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: Szeszipuszi


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karamellizált pulykamell » Pulykamellragu leves » Pikáns leves pulykamellből » Pulykamell magos bundában
» Magyaros pulykamell » Zöldborsós pulykamell ragu » Sajtos pulykamell » Edes-savanyu pulykamell
» Göngyölt pulykamell 2. » Tejszínes pulykamell » Almás pulykamell » Pulykamell Kormi módra
» Gyoztes pulykamell » Csőbensült pulykamell » Diós pulykamellsaláta » Almás-citromos pulykamell


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.