Tutireceptek.hu fejléc

Téli vendégtál salátából. recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 szál sárgarépa, 1 kis zellergumó fele, 1 kis karalábé fele, 1 közepes cékla, 1 kisebb retek, 1 kis fej édes káposzta ( de lehet a továbbiakban vörös káposzta is). Az öntethez: kristálycukor, só, 1,5 dl. tejföl, 1 db. citrom (vagy 1-2 evőkanál ételecet), 1 evőkanál méz, fél dl. étolaj (olívaolaj)

Elkészítés:
A zöldségféléket megtisztítjuk, az édes káposuzát igen finomra szeleteljük, külön tesszük és megpergetjük finom sóval. A többi zöldséget külön külön finoman lereszeljük.és a színei szerint egy nagy tálra szépen elrendezzük.Az édes káposztát a tál szélére köre rakjuk. Az öntetet elkészítve először a tejfelben elkeverjük a citrom levét, adunk hozzá sót, mézet (kristálycukrot), és folyamatosan hozzácsepegtetve az olajat. Az egészet alaposan elkeverjük, majd ezzel a szépen elrendezett zöldféléket megöntözzük.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános vendégtál » Kefires csirkesaláta » Dzsingisz Kán salátája » Zöldbabos csirkesaláta
» Csirkés Cézár-saláta » Zeller saláta » Kecskesajtos pulykasaláta » Saláta mandarinnal
» Nyári saláta » Karibi saláta » Káposztasaláta felturbózva » Joghurtos tavaszi saláta
» Sütőtöksaláta » Ánizsos sárgarépa-saláta » Egyszerű hússaláta » Hamis, főtt majonéz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.