Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Teljes kiőrlésű zsemle recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
- 60 dkg kg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 2 dkg friss élesztő (vagy egy csomag szárított),
- 2 tk cukor
- 1 tk tengeri só.

Elkészítés:
A lisztet egy tálba teszem és sütőben 50 fokon előmelegítem. A közepébe egy mélyedést csinálok, belemorzsolom az élesztőt, a cukrot és kevés langyos vizet, egy villával elkeverem, majd a tetejére kevés lisztet szórok és egy kendővel letakarom. Meleg helyen negyed óráig kelesztem. Hozzáadok negyed liter meleg vizet és a robotgép dagasztójával sima tésztává dagasztom. Fél óráig kelesztem, míg a duplájára nem dagad. Újra kissé átgyúrom, majd zsemléket formálok belőle és egy kizsírozott sütőlemezre téve mintegy 10 perces formakelesztés után előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 percig sütöm.


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fahéjas zsemle » Zsemlegombóc 1. » Tökmagos-burgonyás zsemlék » Fűszeres zsemle
» Töltött zsemle - 2 » Tojással töltött zsemle » Mákos zsemle » Töltött zsemle
» Zsemlemorzsás betyárgombóc » Rakott zsemle » Sajtos rakott zsemle » Juhtúrós zsemlegombóc
» Falusi töltött zsemle » Zsemle felfújt » Juhászzsemle » Teljes kiőrlésű rozskenyér


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.