Tutireceptek.hu fejléc

Zsemlés köret recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
liszt
6 db zsemle
1 nagy fej vöröshagyma
4-6 gerezd fokhagyma
2 db tojás
14 dkg füstölt szallonna
petrezselyem vagy snidling

tej
margarin vagy zsír a kenéshez

Elkészítés:
A szikkadt zsemléket kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágom és kiszárítom.
A szalonnát is felkockázom és megpirítom. A zsírján megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát. Hozzáadom a zsemlekockákat,Kb. 1 dl forró tejet, a tojást, a petrezselyem zöldet vagy snidlinget megsózom és jól elkeverem. Ezután keverés közben adok hozzá annyi lisztet hogy összeálljon a massza. Ha túl száraz, akkor még lehet bele tenni tejet.
Alufóliát vékonyan megkenek margarinnal vagy zsírral és bele teszem a hosszúkás formájúra alakított knédliket. Ezt a műveletet vizes kézzel kell csinálni, mert a tészta eléggé ragadós. Lazán összecsomagolom és felteszem főni egy nagy edényben. Kb. 20 perc forralás után megfordítom és 15 főzöm még 15 percig.
Amikor kész, kibontom és lehet tálalni.

Tanácsok:
Ebből a mennyiségből 4 db, kb.15 cm hosszúságú és 5 cm átmérőjű knédli lesz.
Az alufóliát azért kell megkenni, hogy ne főjjön bele.
Szaftos ételekhez ( pörkölt, vadhúsok) ajánlatos fogyasztani.
Lehet bele más fűszereket is tenni, én pédául egy zacskó sültkrumpli fűszerkeveréket is teszek néha hozzá, akkor kevesebb só kell.


A receptet beküldte: nebula


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Téli köret » Zsemleszósz » Francia krumpli(köret) » Sült vegyes zöldségköret
» Pikáns babos köret » Fincsi Köret » Zöldbabköret (A-mono) » Pácolt hús rizses körettel
» Sült őszibarack köretnek » Sült káposzta köretnek » Sütőtökös cékla köret » Köret marhasülthöz
» Mángoldos krumplis köret » Mikrós Mexikói köret » Rántott velő körettel » Céklás zöldséges rizsköret


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.