Tutireceptek.hu fejléc

Tepsis fasírt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 szikkadt zsemle
2 közepes fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 kg darált hús
2 tojás
2 kávéskanál pirospaprika

bors
majoránna
2+3 evőkanál olaj
15-20 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe, majd kinyomkodjuk. A hagymákat meghámozzuk, finomra vágjuk (a fokhagymát fokhagymanyomón átnyomjuk). Összedolgozzuk a darált hússal, a zsemlékkel, a tojásokkal, a pirospaprikával, ízlés szerint sóval, borssal és majoránnával. Egy kb. 25x35 cm-es tepsit kikenünk 2 evőkanál olajjal, belesimítjuk a masszát, a tetejét is megkenjük olajjal, és 210 fokon 25 percig sütjük. Közben lereszeljük a sajtot (én nagyobb lyukú reszelőn szoktam). 25 perc elteltével kivesszük a tepsit, a fasírtot megszórjuk a sajttal, és a 200 fokra visszakapcsolt sütőben még 20 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, kockákra vágjuk, és zöldsalátával tálaljuk. Hidegen is finom.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírt burgonyán sütve » Töltött fasírt sonkával » Kakukkfüves tepsis csirke » Tepsiscsirke zöldborsóval
» Tepsis ropogós burgonya » Szaftos fasirt » Spenót fasírt » Tepsis zoldsegek
» Sajtos cukkinifasírt » Tepsis finomság » Tepsis sült nyúlgerinc » Sajtos-tejfölös tepsis hús
» Burgonyás cukkinifasírt » Brokkolival töltött fasírt » Töltött fasírttekercs » Magyaros tepsis krumpli *


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.