Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos fasírt recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
50 dkg darált hús
4 db főtt tojás (+4 db, ha töltött)
2 db tojás
1 db áztatott zsemle

ételízesítő
majoránna
őrölt bors
olaj
1 fej hagyma
fokhagyma
(cserkész kolbász, ha töltött)

Elkészítés:
A tojásokat keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darált húshoz nagy lyukú reszelőn hozzáreszelem a főtt (4db) tojásokat. Hozzáadom az áztatott zsemlét, a fűszereket, hagymákat (apróra vágva) és beleütök 2 nyers tojást. Jól összegyúrom, rudat formálok belőle. Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenek olajjal, belehelyezem a húst. Tetejét kicsit megkenem olajjal, megszórom zsemlemorzsával és közepes lángon szép pirosra sütöm.

Tanácsok:
Van amikor a megfőtt tojásokat és egy kis cserkész kolbászt "beletöltök", így töltött fasírtom lesz.
Nagyon finom, kenyér közé szendvicsnek hidegen is jó.

Aki szereti, rakhat bele lecsöpögtetett gombakonzervet is.


A receptet beküldte: Pné Veronika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos kenő » Fasírttekercs » Olasz fasírt » Cukkini fasírt
» Tojásos tarhonya » Tojásos sonkapástétom » Tojásos hagymaleves » Tojásos virsli
» Diós fasírt. » Gombafasírt » Fasírt édesburgonyából » Tojásos-lecsós gomba
» Tojásos sóskaleves » Tofufasírt » Patiszon fasírt » Fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.