Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tésztás omlett recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
5 dkg száraztészta
6 tojás
6 dl tejszín
2,5 dkg vaj (margarin)
7,5 dkg reszelt sajt
1.5 dl olaj
1 maroknyi bazsalikomlevél
1 kis köteg petrezselyem
1 db nem nagy karikákra vágott hagyma
1 gerezd fokhagyma
salátalevelek a díszítéshez

Elkészítés:
A tésztát megfőzzük. A tojásokat habarjuk össze, adjunk hozzá tejszint, áttört fokhagymát és a zöld fűszereket (apróra vágva). Keverjük hozzá a reszelt sajt kétharmadát, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A tésztát is adjuk hozzá a tojásos masszához, és alaposan keverjük össze. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajjal elkevert vajat (margarint), tegyük bele a hagymát, majd kb. 5 perc alatt pároljuk puhára. Ha kész öntsük a serpenyőbe a tojásos masszát is. Jól keverjük meg, majd közepes tűzön az omlett mindkét oldalát süssük át. Ha megszilárdult, a tetejét szórjuk meg reszelt sajttal, és sütőben 190 c fokon süssük kb. 5 percig, a serpenyő nyelét ne feledjük alufóliával jól becsomagolni. Szeleteljük fel, és díszítsük salátalevelekkel.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói tésztás csirke » Gombás sonkás tésztasaláta » Kapros tésztasaláta » Almás omlett
» Burgonyaomlett » Burgonyás omlett » Palacsintatésztás virsli » Zabos omlett
» Színes omlett » Szőlős-sonkás tésztasaláta » Omlett Justy módra » Zöldséges omlett
» Durum - tésztasaláta » Tésztasalátám » Tésztasaláta csirkemellel » Zödséges-tonhalas omlett


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.