Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás-cukkinis omlett recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 g vaj
1 teáskanál zúzott fokhagyma
25 g csiperkegomba, vékonyra szeletelve
50 g reszelt cukkini
1 mogyoróhagyma, finomra vágva
2 tojás
1 evőkanál víz
30 g reszelt cheddar sajt

Elkészítés:
Olvasszuk fel a vaj felét egy kis teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a csiperkegombát és a fokhagymát, és folyamatosan kevergetve addig süssük, amíg a gomba épp hogy megpirul.
Adjuk hozzá a cukkinit, illetve a hagymát, és időnként óvatosan megkeverve pároljuk, amíg a hagyma megpuhul. Az elkészült zöldségeket tegyük félre.
A tojást a vízzel verjük fel, majd dolgozzuk össze a reszelt sajttal. A maradék vajat is olvasszuk fel, öntsük hozzá a tojást, és közepes lángon süssük, amíg szinte teljesen megszilárdul. Az omlett egyik felére borítsuk rá
a zöldségkeveréket, és hajtsuk rá a másik felét is.
Az elkészült omlettet óvatosan csúsztassuk tányérra, és már fogyaszthatjuk is.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kolbászos tésztaomlett » Gesztenyés omlett » Sonkás-gombás omlett » Csípős omlett olivával
» Tavaszi omlett » Bakonyi omlett » Tésztás omlett » Gombás-cukkinis fasírt
» Bazsalikomos omlett » Rokfortos omlett » Gombás-cukkinis rizottó » Fokhagymás-paprikás omlett
» Burgonyás-kolbászos omlett » Színes omlett » Burgonya omlett » Burgonyás omlett


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.