Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gombás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 ek. liszt
1/4 liter tej
3 tojás


töltelék:

pici vöröshagyma
20 dkg gomba
1-2 dl tejföl
zsiradék
só,bors

Elkészítés:
A vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk, nem túl sűrűre.
Amikor kihűlt, egyenként belekeverünk 3 tojás sárgáját és kevés sót, valamint a tojások habbá vert fehérjét.
Palacsintasütőben 4 lepényt sütünk belőle.

Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szintén apróra vágott gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk a ragut.

A 3 db omlettet megkenjük a gombás raguval, mindegyiket kevés tejföllel meglocsoljuk.
A negyedik omlettet ráborítjuk az egészre és sütőben átsütjük.

(peremes edénybe, tálba tegyük)


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-gombás penne » Póréhagymás rakott tészta » Rakott csirketál » Gombás, sonkás omlett
» Inyenc rakott tészta » Rakott gombóc » Gombás sárgaborsóleves » Sajttal rakott burgonya
» Gombás csirkemájragu » Hússal rakott burgonya » Hortobágyi rakott tészta » Túróval rakott krumpli
» Rakott édes-káposzta » Sült, gombás rizottó » Mediterrán rakottas » Burgonyás omlett


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.