Tutireceptek.hu fejléc

Rakott gombás omlett recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
10 dkg vaj
3 ek. liszt
1/4 liter tej
3 tojás


töltelék:

pici vöröshagyma
20 dkg gomba
1-2 dl tejföl
zsiradék
só,bors

Elkészítés:
A vajból, lisztből, tejből besamelt főzünk, nem túl sűrűre.
Amikor kihűlt, egyenként belekeverünk 3 tojás sárgáját és kevés sót, valamint a tojások habbá vert fehérjét.
Palacsintasütőben 4 lepényt sütünk belőle.

Kevés zsiradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát, a szintén apróra vágott gombával együtt. Sózzuk, borsozzuk a ragut.

A 3 db omlettet megkenjük a gombás raguval, mindegyiket kevés tejföllel meglocsoljuk.
A negyedik omlettet ráborítjuk az egészre és sütőben átsütjük.

(peremes edénybe, tálba tegyük)


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás rakott pogácsa » Sajtos rakott kelbimbó » Gombás tokány » Rakott husi (én így hívom)
» Rakott lapcsánka » Rakott keksz » Libahússal rakott kel » Gombás rizspogácsa
» Tavaszi omlett » Rakott fasirt 2 » Gombás farfalle » Tejszínes-gombás penne
» Szerb rakott rétes » Vegetáriánus rakott kel » Kolozsvári rakott káposzta » Börzsönyi gombás máj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.