| Tojásbomba receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 100 g búzaliszt 25 g Étkezési keményítő 2 csapott teáskanál Sütőpor 150 g porcukor 1 tasak Vanillincukor 100 ml étkezési olaj 3 közepes méretű tojás 150 ml tojáslikőr 3 evőkanál keserű csokoládé reszelék Mázhoz: 100 g keserű csokoládé Ezen kívül: 100 g hideg tejszín 1 tasakVanillincukor Kevés tojáslikőr Sütéshez: 12-es muffinforma Kevés vaj, búzaliszt Elkészítés: A sütőformát kivajazzuk, és enyhén belisztezzük. A sütőt előmelegítjük. Tészta: A lisztet a sütőporral és az étkezési keményítővel egy keverőedényben összekeverjük, majd a csokoládéreszelék kivételével hozzáadjuk a maradék hozzávalókat. Mindezt konyhai robotgép legalacsonyabb, majd 3 percig a legmagasabb fokozatán verjük. A masszát a muffin formában egyenletesen elosztjuk, és a csokoládé reszelékkel megszórjuk. Egy villa segítségével a reszeléket a tésztába keverjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a muffint még kb. 10 percig a sütőformában hagyjuk, majd a formából eltávolítva sütőrácson hagyjuk kihűlni. Máz: A csokoládét nagy darabokra törjük és alacsony hőmérsékleten vízfürdőben megolvasztjuk, és megkenjük vele a muffinokat. Díszítés: A tejszínt a vanillincukorral kemény habbá felverjük, és nyomózacskóba töltjük (cső átmérője 10 mm). A muffin tetejére tejszíngyűrűt nyomunk, melynek belsejét tojáslikőrrel töltjük. Tanácsok: Alsó és felsőfűtés: kb. 180 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve) Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve) Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: engleranita Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |