Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos sóskaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg sóskapüré (mirelit is jó)
4 tojás
4 dl tej
2 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál liszt
1 evőkanál ételízesítő por
ízlés szerint cukor vagy édesítő
1 dl tejföl
a tetejére pirított zsemlekocka

Elkészítés:
A vajat a liszttel habzásig hevítjük, majd felöntjük a közben megmelegített tejjel. Folytonosan kevergetve, kis lángon, 10 percig főzzük. Közben beleszórjuk az ételízesítőt. Ha már mártássűrűségű, belekeverjük a felengedett sóskapürét, és annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Felkeverjük és ismét felforraljuk.
A tojásokat egyenként kis tálkákba ütjük, ügyelve arra, hogy a sárgájuk egyben maradjon, majd beleengedjük a forrásban lévő levesbe egymás után mind a négyet. Öt percig nem keverjük meg! Ennyi idő alatt a tojások megkocsonyásodnak. (Ha megkeverjük, szétfolynak és gusztustalanul sűrű lesz a leves.) Ezután óvatosan megkeverjük.
Ízlés szerint cukorral vagy ételízesítővel ízesítjük. A leves akkor van készen, ha a tojások már láthatóan megszilárdultak.
A zsemlekockákat szárazon megpirítjuk, és a már elkészült, csészékbe adagolt forró leves tetejére szórjuk. A tejfölt ugyancsak elosztva, minden adagra rápöttyintünk egy-egy kanálkával.

Tanácsok:
Egyszerűen és gyorsan elkészülő, kellemesen pikáns leves.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Finom tojásos fasírt » Tojásos camembert krém » Tojásos melegszendvics » Sóskaleves
» Tojásos karfiol » Tojásos, sonkás saláta » Tojásos nokedli salátával » Tojásos csörögefánk.
» Tojásos spárga vajszószban » Tojasos kalacs » Tojásos húskenyér » Tojásos borsó
» Tojásos rakottas » Tojásos tonhal » Sajtos-tojásos rizs » Tojásos vegyes saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.