Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos spárga vajszószban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg spárga zöld
4 db tojás
4 evőkanál Rama margarin
2 db Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kocka
só, bors

Elkészítés:
A két Petrezselymes tyúkhúsleves-kockát egy liter vízben forraljuk.
Alaposan mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a megkeményedett végeket és zöldség tisztítóval vékonyan hámozzuk meg. Kössük össze cérnával adagonként és főzzük meg az alaplében, míg teljesen meg nem puhulnak.
Közben főzzük keményre a tojásokat, hűtsük le, tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
Vegyük ki a spárgákat az alapléből, csepegtessük le. Rakjuk tányérra , szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal, majd tegyük rá az aprított tojást.
Olvasszuk fel a margarint, párologtassul el belőle a vizet és öntsük a spárgára. Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával, majd süthetjük pár percig forró sütőben.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos kenőmájas » Tojásos borsó » Alufóliában sült spárga » Tojásos hagymaleves
» Tojásos camembert krém » Tojásos mézes puncs » Tojásos zabkása » Spárgás pecsenyefalatok
» Tejszínes spárgaleves » Tojásos álom » Tojásos káposztaleves » Szalonnás-tojásos pite
» Spárgakérmleves » Tojásos nokedli » Tojásos kelbimbó rakva » Tojásos saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.