Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tojásos spárga vajszószban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
80 dkg spárga zöld
4 db tojás
4 evőkanál Rama margarin
2 db Knorr Petrezselymes tyúkhúsleves-kocka
só, bors

Elkészítés:
A két Petrezselymes tyúkhúsleves-kockát egy liter vízben forraljuk.
Alaposan mossuk meg a spárgát. Vágjuk le a megkeményedett végeket és zöldség tisztítóval vékonyan hámozzuk meg. Kössük össze cérnával adagonként és főzzük meg az alaplében, míg teljesen meg nem puhulnak.
Közben főzzük keményre a tojásokat, hűtsük le, tisztítsuk meg, majd vágjuk apróra.
Vegyük ki a spárgákat az alapléből, csepegtessük le. Rakjuk tányérra , szórjuk meg sóval és frissen őrölt borssal, majd tegyük rá az aprított tojást.
Olvasszuk fel a margarint, párologtassul el belőle a vizet és öntsük a spárgára. Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy zsemlemorzsával, majd süthetjük pár percig forró sütőben.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Egyszerű spárgakrémleves » Zöldséges, tojásos rizs » Tojásos-gombás tekercs » Tojásos csirkemell
» Tojásos madársaláta » Spárga saláta másként » Spárgás-mustáros marhasült » Tojásos sonkakrém
» Spárga saláta » Egész tojásos majonéz » Tojásos paprika » Tojásos kenő
» Tükörtojásos pirítós » .Spárgatekercs » Gombás, tükörtojásos tarja » Tojásos meleg szendvics


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.