Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökmagos-burgonyás zsemlék recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:


60 dkg liszt
9 dkg burgonya
2,5 dkg élesztõ
3 dl tej
1 tojás
2 tk só
1 ek cukor
10 ek tökmag
vegyes magvak a tetejére

Elkészítés:


A burgonyát megfõzzük és összetörjük.
Az élesztõt 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral megfuttatjuk.
A hozzávalókat tálba tesszük és tésztát gyúrunk belõle. Kelni hagyjuk.
Az így megkelesztett tésztát 20 egyenlõ részre osztjuk és gombócokat formálunk belõle. Kivajazott tepsire, vagy pizzasütõ kõre helyezzük. A tetejüket megkenjük vízzel és megszórjuk a vegyes magvakkal. Újabb 20 percig kelesztjük.
Elõmelegített sütõben 170°C-on kb. 15-20 percig sütjük.

Tanácsok:
Sütéskor helyezzünk egy tálban vizet a sütõbe!


A receptet beküldte: Reiki


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zsemlekenyér » Zsemlekockás őrület » Csiperkés zsemlék » Ciabatta zsemlék
» Kaporleves zsemlekockákkal » Rántott zsemlék » Pirított zsemlekocka » Tízórai stangli
» Lapkakenyér » Lángos a sütőben » Kukoricadaras kenyer » Rongyos karika
» Boci kalács » Pékperec » Meggyes-fahéjas muffin » Sós kenyértorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.