Tutireceptek.hu fejléc

Töltött bárány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 egész bárányszegy
1 db zsemle
1 kanál zsemlemorzsa
2 dkg vaj
5 dkg húsos szalonna
2 db kemény tojás
2 db nyers tojás
0.5 csokor vagdalt zöldpetrezselyem
só, bors, reszelt szerecsendió, kakukkfű, liszt, piros paprika és zsír

Elkészítés:
A bárányhúst alaposan bedörzsöljük egészen finomra vágott mentalevelekkel, majd néhány órán keresztül tejbe áztatjuk. Kivesszük a tejből, megtöröljük, majd annak érdekében, hogy a tölteléknek helyet csináljunk, szétnyitjuk. A töltelékhez a zsemlét beáztatjuk vízbe, miközben a zsemlemorzsát vajban rózsaszínűre pirítjuk.
Összekavarjuk az apróra vagdalt szalonnával és kemény tojásokkal, a kicsavart zsemlével, a nyers tojásokkal és ízlés szerint a fűszerekkel. A nyílást bevarrjuk vagy befűzzük.
A húst egy lábasba tesszük, forrásban levő vizet öntünk rá. Pár perc múlva kivesszük, szárazra töröljük, behintjük liszttel és piros paprikával és közben fehérborral locsolgatva megsütjük, zöldségraguval tálaljuk.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Velővel töltött csirke » Csirkehússal töltött alma » Sajtos báránysült » Töltött paradicsompaprika
» Sajttal töltött tojás » Tárkonyos bárányragu leves » Töltött padlizsán update 1 » Juhtúróval töltött pogácsa
» Sonkával töltött csirke » Sült töltött zsömle » Töltött lángos » Töltött lasagnetészta
» Áfonyával töltött alma » Töltött zeller » Ormánsági töltött káposzta » Báránycomb zöldséggel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.