Tutireceptek.hu fejléc

Töltött krumplis fánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
25 dkg főtt áttört krumpli
25 dkg liszt
1 tojás
2 dkg élesztő

20 dkg-os vagdalthús konzerv
gulyáskrém
reszelt hagyma
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:
A hozzávalókból elkészitjük a tésztát,és megkelesztjük.Közben a vagdalthúst szétnyomkodjuk villával,és füszerezzük.Gulyáskrém,hagyma, stb izlés szerint.A megkelt tésztát átgyúrjuk,kinyújtjuk,kb 1cm vastagra,de inkább kevesebb legyen.Kb 8 cm-es
köröket vágunk ki, a közepén elosztjuk a tölteléket,összehajtjuk,(félkör alakura) a széleit össze nyomkodjuk,és bő olajban megsütjük.

Tanácsok:
Melegen,de hidegen is nagyon finom.Ezzel a tésztával szoktam virslit is bebugyolálni,és úgy megsütni,de az csak melegen jó.


A receptet beküldte: smudlaagi54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gazdag krumplisaláta » Krumpliskenyér » Virslis-krumplis golyók » Töltött kifli másképp
» Fetával töltött csirkemell » Tojással töltött karalábé » Csokival töltött fánk » Májas töltött zsemle
» Töltött káposzta tejföllel » Krumplisaláta gazdagon » Húsvét utáni töltött tojás » Túróval töltött uborka
» Besztercei töltött liba » Krumplispite » Tojással töltött zsemle » Illatos töltött csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.