Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött libanyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 liba nyakáról lehúzott bőr
10 dkg libamáj
20 dkg libahús
1 tejbe áztatott zsemle
2 tojás
3 dkg finomra vá­gott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
törött bors
majoránna
3 dkg zsír

tej

Elkészítés:
A liba nyakát megtisztítjuk, jól megmossuk, lehúzzuk a bőrt és a keskenyebb végét bevarrjuk.

A húst (legjobb mellből) kétszeresen átdaráljuk az áztatott és kicsavart zsemlével.

Zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát a darált húshoz, sózzuk, fűszerezzük és a tojásokat hozzáadva jól összegyúrjuk. Ha híg, zsemlemorzsával sűrítjük.

Ezt a tölteléket a libanyakbőrbe töltjük, majd a másik végén is bevarrjuk, sózzuk és kevés zsírral, lassan, egyenletesen, sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sütőtökös töltött krumpli » Hússal töltött tészta » Töltött stefánia » Besztercei töltött liba
» Hideg töltött sárgarépa » Töltött tojás » töltött pulykamell » Túróval töltött fánk
» Májas töltött zsemle » Bolognai töltött burgonya » Túróval töltött uborka » Sajtos töltött csirkemell
» Töltött kiwi » Almával töltött fácán » Gyümölccsel töltött karaj » Töltött zsemle


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.