Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött libanyak recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 liba nyakáról lehúzott bőr
10 dkg libamáj
20 dkg libahús
1 tejbe áztatott zsemle
2 tojás
3 dkg finomra vá­gott vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
törött bors
majoránna
3 dkg zsír

tej

Elkészítés:
A liba nyakát megtisztítjuk, jól megmossuk, lehúzzuk a bőrt és a keskenyebb végét bevarrjuk.

A húst (legjobb mellből) kétszeresen átdaráljuk az áztatott és kicsavart zsemlével.

Zsírban megpirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát a darált húshoz, sózzuk, fűszerezzük és a tojásokat hozzáadva jól összegyúrjuk. Ha híg, zsemlemorzsával sűrítjük.

Ezt a tölteléket a libanyakbőrbe töltjük, majd a másik végén is bevarrjuk, sózzuk és kevés zsírral, lassan, egyenletesen, sütőben szép pirosra sütjük.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskótával töltött piskóta » Töltött csiga másként » Besztercei töltött liba » Gombával töltött burgonya
» Töltött csiga » Pudinggal töltött kalács » Gombócos töltött káposzta » Szerb töltött paprika
» Tonhallal töltött paprika » Húsvéti töltött kalács » Töltött "bundás" tojás » Csirkemájjal töltött gomba
» Hússal töltött alma » Libás töltött káposzta » Banánnal töltött jércemell » Túróval töltött sült alma


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.