Tutireceptek.hu fejléc

Töltött padlizsán bundában recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg padlizsán (lehetőleg karcsú,vékony héjú)
3 tojás
20 dkg reszelt sajt
15-20 dkg főtt, füstölt hús apróra vágva

A bundázáshoz:
tojás
liszt,
zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Elkészítés:
A padlizsánokat alaposan megmossuk,két végét levágjuk,és kb.1 cm széles szeletekre vágjuk.
Besózzuk,és kis ideig állni hagyjuk.
Közben a reszelt sajtot összekeverjük a 3 egész tojással és az összevágott füstölthússal.
A padlizsánszeletekről leitatjuk egy papírtörlővel a nedvességet,majd a kész
masszával párosával összeragasztjuk őket.
Szokásos módon panírozzuk,bő,forró olajban szép pirosra sütjük.

Tanácsok:
Nem fog szétesni a padlizsán sütés közben,mert a sajtos massza összeragasztja.

Sült burgonya,rizs és majonéz illik hozzá.
Finom és kiadós.


A receptet beküldte: Bévi48


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött krumpli zsemlyével » Töltött bundáskenyér » Dióval töltött alma » Töltött túrópalacsinta
» Kolbásszal töltött paprika » Halszelet pikáns bundában » Májkrémmel töltött krumpli » Gombás töltött kifli
» Nyári töltött cukkíni » Mustáros hús bundában » Pármai padlizsán » Májkrémmel töltött fánk
» Csokis töltött keksz » Gombával töltött cékla » Töltött káposzta tejföllel » Görög padlizsánragu


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.