Tutireceptek.hu fejléc

Töltött gomba sajttal recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
12-15 db. nagyobb gombafej ( sampinyon, kucsmagomba, pereszke, szürke tolcsérgomba, stb.)
20 dkg. füstölt sonka,
15 dkg. lágy sajt
5 dkg. reszelt kemény sajt,

őrölt feketebors,
2 gerezd fokhagyma,
néhány szál kakukkfű ( vagy 1 mokkáskanál morzsolt),
3 szál újhagyma ( vagy 1 kisebb fej apróra vágva)
3 dkg. vaj

Elkészítés:
A gombákat alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a szárait kitörjük. A kakukkfű leveleit leszedjük, apróra vágjuk. Az újhagyma fehér szárrészét feldaraboljuk, a zöld részt eltávolitjuk. A sonkát apró kockákra szeleteljük, a fokhagymát finomra vágjuk. Az egészet a felaprózott gombaszárakhoz adjuk, sózzuk, borsozzuk és a lágy sajtot is hozzáadva alaposan összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk, majd a gombakalapokbat a beletöltött masszával bele ültetjük. Tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal és közepes hőfokú, előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük

Tanácsok:
Tavasszal kucsma gombát, ősszel pereszkét, szürke tölcsérgombát is használhatunk az ételhez.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött tojás sütve » Gombás hagymaleves » Gombás - sajtos pulykamell » Juhsajttal töltött paprika
» Hússal töltött cannelloni » Gombás tojásfasírt » Tejszínes-gombás penne » Különleges gombaleves
» Sajttal megszórt Kelbimbó » Rakott kel gombával » Csirkehúsos gombás fasírt » Töltött paprika
» Mákkal töltött gombóc » Tepsis husi gombával » Gombás rizs 2 » Gombamártásom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.