Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás töltött tojás recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
tojás
tej
zsemle
hagyma
vaj

bors
pirospaprika
majonéz
tejföl

Elkészítés:
10 tojást keményre főzünk, kettévágunk, a sárgájukat óvatosan kiszedjük a fél tojásokból, a tojásfehérjéket félretesszük. A sárgáját villával összetörjük, majd hozzá adunk egy tejbe áztatott zsemlét, jól kinyomkodva, és villával összetörve, igen apróra vágott hagymát, diónyi vajat, kevés sót, borsot, pirospaprikát és annyi majonézt hogy jól kenhető sűrű masszát kapjunk, valamint egy fél evőkanál tejfölt. A keveréket simára keverjük majd a tojásfehérjékbe visszatöltjük. Egy tálon úgy helyezzük el a tojásokat, hogy a domború felük legyen felül. A maradék sárga tölteléket 1,5 dl tejföllel elkeverjük és díszítésképpen a töltött tojásokra öntjük.
Hűtőben jól lehűtjük, hidegen tálaljuk.


A receptet beküldte: cirmesitompika


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos nokedli » Hagymás-sajtos süti » Tojástekercs » Tepsis hagymás krumpli
» Hagymás sertésmáj (4 főre) » Almával töltött camembert » Fokhagymás tengeri halfilé » Töltött narancs
» Töltött nyúlcomb » Halkrémmel töltött alma » tojás saláta » Fokhagymás-paprikás omlett
» Lilahagymás pogácsa 2. » Májkrémes hagymasaláta » Sonkás-hagymás lepény » Hagymás krémsajt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.