Tutireceptek.hu fejléc

Töltött szendvics recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
1 hosszúkás kenyér (francia vagy zsúrkenyér)
5 dkg juhtúró
5 dkg vaj vagy margarin
1 kis fej lilahagyma
2 kisebb ecetes uborka
5 dkg füstölt sajt
2 evőkanál sör
1 evőkanál tejföl
1 teáskanál piros fűszerpaprika
1 teáskanál mustár
késhegynyi törött fekete bors
csipetnyi porcukor
késhegynyi őrölt köménymag
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A juhtúrót keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a puha vajat, a tejfölt és a sört. Rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a mustárt, a sót, a borsot, a porcukrot és a köménymagot. Addig keverjük, amíg habos, egynemű krém lesz belőle.
Az uborkát, a sajtot és a lilahagymát egyforma, nagyon apró kockákra vagdaljuk, majd a körözöttbe belekeverjük. A kenyeret hosszában kettévágjuk, és a belét kiszedjük, majd nagyon apróra összevágjuk. A krémhez keverjük. A két fél kivájt kenyérhéjat megtöltjük a krémmel, majd a kenyeret eredeti formájára összeállítva, alufóliába csomagoljuk. A mélyhűtőben megdermesztjük.
Fogyasztás előtt elég fél órával elővenni. Ujjnyi vastag szeletekre felvágva tálaljuk.

Tanácsok:
Kitűnő borkorcsolya vagy vacsora.
Akár dupla adagot is érdemes készíteni belőle, mert hónapokig eláll a mélyhűtőben.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rántott szendvics 1. » Töltött papucs » Sajtkrémes melegszendvics » Túróval töltött gombafejek
» Olasz melegszendvics II. » Falusi töltött zsemle » Töltött zeller » Gombás töltött kenyér
» Gombás melegszendvics » Töltöttgomba » Francia melegszendvics » Melegszendvics krém
» Sajttal töltött alma » Kínai töltött kacsa » Cukkínis szendvicskrém » Töltött sertéssült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.