Tutireceptek.hu fejléc

Töltött tök .. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg tök
40-50 dkg darált sertéshús
1-2 tojás
1 zsemle
1 dl tej
2-3 dkg vaj
1 csomó petrezselyem
bors

(csontleves)
(kapormártás)

Elkészítés:
A megmosott tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kaparjuk ki, s a fél tököket kívül belül sózzuk meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavarjuk ki, s dolgozzuk össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózzuk, borsozzuk is a tölteléket. A masszát töltsük a fél tökökbe, majd azokat tegyük kivajazott tepsibe, öntsünk alájuk egy kis vizet (ha van, inkább csontlevet), s forró sütőben lefedve pároljuk, amíg a tök meg nem puhul. Ha kész, öntsük le kapormártással, s még néhány percre - immár fedő nélkül - tegyük vissza a forró sütőbe. (Általában párolt rizzsel szokás tálalni.)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirkemájjal töltött tök » Sonkás töltött krumpli » Koktélrákkal töltött gomba » Káposztás töltött lángos
» Húsvéti töltött pulykamell » Galyasági töltött pecsenye » Hússal töltött ostyalap » Borban sült töltött hús
» Sokadik töltött csirkecomb » Brokkolival töltött fasírt » Töltött kenyér » Töltött csirkemell
» Töltött sajtgolyó » Töltött nyúl » Sajttal töltött körte » Tojással töltött húslabdák


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.