Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött tök .. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg tök
40-50 dkg darált sertéshús
1-2 tojás
1 zsemle
1 dl tej
2-3 dkg vaj
1 csomó petrezselyem
bors

(csontleves)
(kapormártás)

Elkészítés:
A megmosott tököt hámozzuk meg, hosszában vágjuk ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kaparjuk ki, s a fél tököket kívül belül sózzuk meg. A zsemlét 1-2 percre áztasd be a tejbe, majd csavarjuk ki, s dolgozzuk össze a darált hússal, a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, s közben sózzuk, borsozzuk is a tölteléket. A masszát töltsük a fél tökökbe, majd azokat tegyük kivajazott tepsibe, öntsünk alájuk egy kis vizet (ha van, inkább csontlevet), s forró sütőben lefedve pároljuk, amíg a tök meg nem puhul. Ha kész, öntsük le kapormártással, s még néhány percre - immár fedő nélkül - tegyük vissza a forró sütőbe. (Általában párolt rizzsel szokás tálalni.)


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Amerikai töltött fasirt 2 » Csirkés töltött padlizsán » Ünnepi töltött pulyka » Sült töltött zsömle
» Töltött csiga másként » Töltött pulyka » Sajttal töltött borjúrolád » Töltött tök Nóci módra
» Falusi töltött zsemle » Túróval töltött husi » Töltött bundáskenyér » Töltött tojás Emyke módra
» Juhtúróval töltött pogácsa » Májas töltött zsemle » Töltött sonka » Vecsési töltött hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.