Tutireceptek.hu fejléc

Töltött sajtgolyó recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg trappista sajt
2 szál újhagyma
10 dkg bármilyen felvágott

bors
olaj
A panírhoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa

bors
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál lestyán
1 kávéskanál chillipor
1 mokkáskanál szerecsendió

Elkészítés:
Nagyon kevés olajon a hagymát a kis kockákra vágott felvágottal megdinsztelem (én sajtos párizsit használtam, és villával szétnyomkodtam). Sózom, borsozom ízlés szerint. Félreteszem.

A trappista sajtot kis kockákra vágom, hogy könnyebben megolvadjon, de lehet reszelni is. Teflonos serpenyőben kis maréknyi adagokat olvasztok fel. Ha jól megolvadt, nyújtódeszkára teszem, egy kiskanálnyit teszek a közepére a hagymás felvágottból, majd még melegen golyót formálok belőle. Ha mind kész, bepanírozom úgy, hogy a tojást sóval, borssal, chillivel, lestyánnal, szerecsendióval és bazsalikommal verem fel, és kisütöm bőséges olajban.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madra töltött káposztája » Töltött burgonya tepsiben » Túróval Töltött Zsemle » Pudinggal töltött kalács
» Tőltőtt burgonya » Töltött ostya II. » Tojással töltött húslabdák » Töltött laska
» Töltött karaj liza módra » Töltött krumpli » Káposztával töltött zsemle » Túrós töltött karalábé
» Répás, töltött csirkecomb » Töltött zsemle » Töltött gomba a mikróból » Töltött zsemlécske


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.