Tutireceptek.hu fejléc

Koktélrákkal töltött gomba recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 zacskó (25 dkg) mélyhűtött koktélgarnéla
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál osztrigamártás
késhegynyi őrölt bors
személyenként egy nagy fej sampiongomba
5 evőkanál olívaolaj
pár szem olajbogyó
pici só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál konyak
pár salátalevél

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, szárát csavaró mozdulattal kiszedjük, apróra vágjuk. A gombafejeket sós vízben megfőzzük, leborítva vízmentesítjük.A hagymát felkockázzuk és az olajban pici sóval megdinszteljük, beletesszük a feldarabolt gombaszárat és tovább dinszteljük. A koktélrákot még fagyott állapotban beleadjuk, s megszórjuk a borssal, zúzott fokhagymával. Addig kevergetjük, míg levét el nem főtte, rálocsoljuk az osztrigamártást és még egy percig sütjük, majd leöntjük konyakkal és meggyújtjuk. Így rásülnek a finom ízek (ez a flambírozás). Tálalólapáttal kiszedjük, úgy hogy csak az olaj maradjon benne, melyben átsütjük a gombafejeket. Ha nem elég olaj maradt, pótoljuk.
Ezután a gombafejeket megtöltjük a rákkal, közepére nyomunk egy olívabogyót és friss salátalevelekre tálaljuk.

Tanácsok:
Ezt az ételt vendégvárásnál előételként készíthetjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vega töltött burgonya » Töltött zöldsaláta » Gombaleves cérnametélttel » Gomba sörtésztában
» Tepsis hagymás gomba » Hideg húsos töltött alma » Gombával töltött burgonya » Erdélyi töltött paprika
» Az én töltöttkáposztám » Gombás cannelloni » Csirkés töltött padlizsán » Töltött kiwi
» Spenótkrémes töltött tojás » Töltött vagdalt » Gombapogácsa » Rakott sárgarépa, gomba


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.