Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Koktélrákkal töltött gomba recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 zacskó (25 dkg) mélyhűtött koktélgarnéla
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál osztrigamártás
késhegynyi őrölt bors
személyenként egy nagy fej sampiongomba
5 evőkanál olívaolaj
pár szem olajbogyó
pici só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál konyak
pár salátalevél

Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, szárát csavaró mozdulattal kiszedjük, apróra vágjuk. A gombafejeket sós vízben megfőzzük, leborítva vízmentesítjük.A hagymát felkockázzuk és az olajban pici sóval megdinszteljük, beletesszük a feldarabolt gombaszárat és tovább dinszteljük. A koktélrákot még fagyott állapotban beleadjuk, s megszórjuk a borssal, zúzott fokhagymával. Addig kevergetjük, míg levét el nem főtte, rálocsoljuk az osztrigamártást és még egy percig sütjük, majd leöntjük konyakkal és meggyújtjuk. Így rásülnek a finom ízek (ez a flambírozás). Tálalólapáttal kiszedjük, úgy hogy csak az olaj maradjon benne, melyben átsütjük a gombafejeket. Ha nem elég olaj maradt, pótoljuk.
Ezután a gombafejeket megtöltjük a rákkal, közepére nyomunk egy olívabogyót és friss salátalevelekre tálaljuk.

Tanácsok:
Ezt az ételt vendégvárásnál előételként készíthetjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túróval töltött husi » Hagymás töltött tojás » Töltött libamell » Gesztenyés töltött karaj
» Töltött szilva köntösben » Sonkával töltött batyu » Gombás cannelloni » Töltött fasírt sonkával
» Gombás zúzaragu » Rizses gombaleves » Gombás tepsis burgonya » Őszi almás-gombás rizottó
» Toledói töltött csirke » Gombás töltött cukkini » Töltött keksz II. » Gomba gazdagon


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.