Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött zsemle recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
8 db zsemle, 2 db egész tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tej, kevés só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A zsemlék tetejérõl egy vékony "kalapot" levágunk, és a belét kiszedjük. A zsemleüregeket egy pillanatra megmártjuk a tejben, majd lecsöpögtetjük, és kis tepsire tesszük. A kalapokat szintén megmártjuk. A kivájt zsemlebelet a megmaradt tejjel, a nagyon gyengén felvert tojással, a reszelt sajttal, valamint a fokhagymaprésen átnyomott hagymával összekeverjük, majd a zsemléket jól megpúpozva megtöltjük a keverékkel. Mindegyikre ráillesztjük a tetejét, és a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel betakarjuk. A tepsit betoljuk az elõmelegített, forró sütõbe, és addig sütjük, amíg szép piros pörc sül rá. Bármilyen salátával vagy savanyúsággal nagyon finom ez az egyszerû étel.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött csirkemelltekercs » Nyírségi töltött karaj » Sonkás töltött tojás » Libanoni töltött zöldségek
» Töltött vagdalt » Almás rakott zsemle » Gyümölccsel töltött karaj » Töltött keksz
» Töltött-rántott paprika » Görög töltött paprika » Töltött kifli 2. » Grillázzsal töltött ostya
» Toledói töltött csirke » Töltött sajtgolyó » Májjal töltött karaj » Fonott, töltött kalács


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.