Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött zsemle recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
8 db zsemle, 2 db egész tojás, 5 dkg reszelt sajt, 10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tej, kevés só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A zsemlék tetejérõl egy vékony "kalapot" levágunk, és a belét kiszedjük. A zsemleüregeket egy pillanatra megmártjuk a tejben, majd lecsöpögtetjük, és kis tepsire tesszük. A kalapokat szintén megmártjuk. A kivájt zsemlebelet a megmaradt tejjel, a nagyon gyengén felvert tojással, a reszelt sajttal, valamint a fokhagymaprésen átnyomott hagymával összekeverjük, majd a zsemléket jól megpúpozva megtöltjük a keverékkel. Mindegyikre ráillesztjük a tetejét, és a hajszálvékonyra vágott szalonnaszeletekkel betakarjuk. A tepsit betoljuk az elõmelegített, forró sütõbe, és addig sütjük, amíg szép piros pörc sül rá. Bármilyen salátával vagy savanyúsággal nagyon finom ez az egyszerû étel.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós hússal töltött alma » Gombával töltött cékla » Háztáji magvas zsemlecipók » Gombával töltött tojás
» Kakaós töltött copf » Vecsési töltött hús » Sült, töltött padlizsán » Töltött alma egyszerűen
» Bundás zsemle cukrosan » Töltött paprika » Töltött kagylótészta » Töltött sajtgolyó
» Zsemlében sült finomság » Tepsis töltött ponty » Gombás töltött tök » Szabolcsi töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.