Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Túrós töltött karalábé recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
8 kisebb (kb.50dkg) zsenge karalábé
20 dkg tehéntúró
2 dl kefír

őrölt bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
1 kiskanál mustár
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:
A megtisztított, meghámozott karalábék belsejét karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk.
A kivájt karalábékat a forgáccsal együtt annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, majdnem puhára főzzük.
Közben a túrót megsózzuk, borsozzuk, a pirospaprikával, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel simára keverjük, majd a karalábék üregébe töltjük.
A töltött karalábékat tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, a forgácsot köré szórjuk, az egészet kefírrel leöntjük, és forró sütőben 15-20 percit sütjük.
Tálaláskor még megszórjuk egy kis petrezselyemmel.
A tölteléket körözöttként is elkészíthetjük.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kakaós-túrós szelet » Karalábés húsosfazék » Krémes-túrós » Töltött karaj, másképpen
» Mediterrán töltött kenyér » Magyaros karalábéleves » Túrós zsemle » Káposztával töltött dagadó
» Csirkével töltött cikória » Túrós álom » Rákóczi túrós 2 » Töltött párnácskák
» Töltött Gomba » Túrós muffin » Túrós, kakaós csiga » Csirkés töltött padlizsán


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.