Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi kalácskoszorú recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 db-hoz:
1 dl tej+a kenéshez
37,5 dkg liszt
5 dkg cukor
6 ek.olaj
2 dkg élesztő

Elkészítés:
A tejet kissé meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk.
1 dl tejet, a cukrot, az olajat, egy csipet sót a liszthez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan kidolgozott tésztát készítünk. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 6 adagra osztjuk és mindegyikből 2-2 egyforma hosszuságú rudat sodrunk. A rudakat összecsavarjuk és körré összezárjuk. Tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük. Előmelegítjük 200 fokra a sütőt, a maradék tejjel lekenjük a tésztát és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ünnepi krémes piskóta » Ünnepi töltött pulyka » Ünnepi karajtekercs » Rozmaringos ünnepi kenyér
» Ünnepi tenkes szelet » Ünnepi borleves » Bolgár ünnepi leves » Ünnepi diótorta
» Csokis (ünnepi) almatorta » Ünnepi sütemény citromosan » Ünnepi libasült » Karácsonyi kalácskoszorú
» Datolyatorta - ünnepi » Ünnepi muffin » Ünnepi narancstorta » Ünnepi puncs


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.