Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi töltött pulyka recept

Kategória:


Hozzávalók:
4 kg-os pulyka, 1 kisebb libamáj(25 dkg), 2 dl tej, 5 dkg vaj, 4-5 szem gomba, 1 kávéskanál kapribogyó, 1 zsemle, 2 kemény tojás, 2 gerezd fokhagyma, 1 kg főtt, hámozott gesztenye, 1 nyers tojás, só, bors, 3-4 kanál zsír.

Elkészítés:
A pulykát két nappal előbb besózzuk.
Amikor a készítéséhez fogunk, előbb pár órát álljon szobahőmérsékleten, hogy ne legyen hideg. A libamájat és a pulyka máját a tejben és a vajban a gombával és a kapribogyóval megsütjük. Ha kihűlt, ledaráljuk a tejben áztatott és kicsavart zsemlével, a kemény tojásokkal, a fokhagymával és a gesztenye felével. Ha van egy kis maradék sült hús vagy gépsonka, azt is ledarálhatjuk. Eldolgozzuk a nyers tojással, sóval, borssal és a sült májak levével. A keverékkel megtöltjük a pulykát a bőre alatt, az egészben maradt gesztenyéket pedig a hasüregébe tesszük. A zsírt megforrósítjuk és mindenütt megöntözzük vele a pulyka bőrét, nehogy párolás közben felhasadjon. Aláöntünk egy pohárnyi forró vizet és fedő alatt 2 óra hosszat pároljuk. Ha kell, még utána öntünk 1-1 merőkanál forró vizet. Utána sütőbe tesszük, saját levével öntözgetve 1-2 órán át sütjük, aszerint, hogy milyen idős és mekkora a pulyka. Időnként meg is forgatjuk, hogy minden oldala szép rózsaszínűre


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lecsós pulykamell pörkölt » Almás töltött karaj » Túróval töltött paradicsom » Gyulai töltött karaj
» Töltött rántott cukkini » Tejfölös pulykamellpörkölt » Töltött túrókalács » Nyírségi töltött karaj
» Pulykasült gregorian módra » "Mérges pulyka" szelet » Töltött pizza (calzone) » Hússal töltött gombafejek
» Ananászos csirke/pulyka » Zsenge töltött karalábé » Gyümölccsel töltött karaj » Töltött alma egyszerűen


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.