Tutireceptek.hu fejléc

Vaníliás birsalma leves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg birsalma
500 g cukor
2 rúd fahéj
4 db szegfűszeg
100 gvaníliás pudingpor
1 egész vanília
3 db citrom

Elkészítés:
A birsalmákat alaposan mossuk meg és hámozzuk meg. Hámozás után rögtön dobjuk be citromos vízbe, különben megbarnul.
A cukorból, fahéjből, szegfűszegből, vaníliából és a birs héjából főzzünk körülbelül 2-3l alaplét, amit leszűrünk és egy kevés vanilia pudingporral besűrítünk. Hozzáadjuk a felkockázott birsalma húst és főzzük körülbelül 5-10 percig. Hidegen és melegen is nagyon finom.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Virslis lencseleves » Hagyományos lebbencsleves » Brokkoli-sárgarépa leves » Görög citromleves
» Fincsi Almaleves » Zöldborsóleves galuskával » Kelkáposzta krémleves » Kapros tökkrémleves
» Túrógombóc vaníliasodóval » Tojásleves 2 » Vőlegényleves » Sonkalé leves
» Pórés kukoricaleves » Tokaji borleves mazsolával » Nektarin krémleves » Sárgadinnye krémleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.