| Virslis tekercs receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 60 dkg liszt 25 dkg margarin 25 dkg tehéntúró 2 dl tejföl 2 db tojás 1 kávéskanál só 2 dkg élesztő 0,5 dl tej 25 dkg reszelt sajt 5-6 pár virsli (4 hasábba vágva) Elkészítés: Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Közben a liszthez keverjük hozzá a sót, morzsoljuk el benne a margarint, aztán a túrót. Majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojásokat, a sajt felét és gyúrjuk össze. Meleg helyen pihentessük, amíg a kétszeresére nem nő. Kelesztés után nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és vágjunk belőle 1,5 cm széles csíkokat. A tésztacsíkokba csavarjuk bele egyenként a virsli hasábokat. A tekercseket tegyük kizsírozott tepsibe, tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal és 200°C-on süssük azokat szép aranybarnára. Tanácsok: Nem mindegy, hogy milyen virslit használuk. Válasszunk jó minőségű, finom virslit! A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |