Tutireceptek.hu fejléc

Virslis tekercs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál só
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
25 dkg reszelt sajt
5-6 pár virsli (4 hasábba vágva)

Elkészítés:
Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Közben a liszthez keverjük hozzá a sót, morzsoljuk el benne a margarint, aztán a túrót. Majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojásokat, a sajt felét és gyúrjuk össze.

Meleg helyen pihentessük, amíg a kétszeresére nem nő.

Kelesztés után nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és vágjunk belőle 1,5 cm széles csíkokat. A tésztacsíkokba csavarjuk bele egyenként a virsli hasábokat.

A tekercseket tegyük kizsírozott tepsibe, tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal és 200°C-on süssük azokat szép aranybarnára.

Tanácsok:
Nem mindegy, hogy milyen virslit használuk. Válasszunk jó minőségű, finom virslit!


A receptet beküldte: vmbhc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Francia sajtostekercs » Virslis lecsó (update 1) » Kókusz tekercs » Virslis palacsinta III
» Sonkás tekercs(Kata-féle) » Túrós tekercs Ági módra » Virslis lángos » Gesztenyés tekercs 2.
» Virslis-sonkás kifli » Kókuszos Habtekercs » Hawai Tekercs » Különleges hústekercs
» Virslis karfiol » Kelkáposztatekercs másként » Brokkolis sonkatekercs » Sonkatekercs aszkipban


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.