Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Virslis tekercs recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
2 dl tejföl
2 db tojás
1 kávéskanál só
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
25 dkg reszelt sajt
5-6 pár virsli (4 hasábba vágva)

Elkészítés:
Langyos tejben futtassuk fel az élesztőt. Közben a liszthez keverjük hozzá a sót, morzsoljuk el benne a margarint, aztán a túrót. Majd adjuk hozzá a tejfölt, a tojásokat, a sajt felét és gyúrjuk össze.

Meleg helyen pihentessük, amíg a kétszeresére nem nő.

Kelesztés után nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és vágjunk belőle 1,5 cm széles csíkokat. A tésztacsíkokba csavarjuk bele egyenként a virsli hasábokat.

A tekercseket tegyük kizsírozott tepsibe, tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal és 200°C-on süssük azokat szép aranybarnára.

Tanácsok:
Nem mindegy, hogy milyen virslit használuk. Válasszunk jó minőségű, finom virslit!


A receptet beküldte: vmbhc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sonkatekercs » Sajttekercs túróval töltve » Zoldseges tavaszi tekercs » Szalonnás pulykatekercs
» Juhtúrós padlizsántekercs » Tojástekercses szendvics » Krumplis tekercs » Gyümölcsös zebra tekercs
» Tengerész tekercs » Brokkolis sonkatekercs » Kókuszos keksztekercs » Virslisaláta ínyenceknek
» Virslis árpa » Virslis Rántott Palacsinta » Szezámmagos virslis kifli » Tekercs sajtból


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.