Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöld fűszeres hústekercs recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
25 dkg darált sertés- vagy pulykahús (+a fasírthoz való alapanyagok, tojás, zsemle...),
10-15 dkg sajt,
2 főtt tojás,
petrezselyem, majoranna, kapor, snidling.

Elkészítés:
A hústekercshez 25 dkg darált sertés- vagy pulykahúsból a szokásos módon fasírt alapot gyúrunk, majd olajozott alufóliára kiterítjük. Tetejét megszórjuk apróra vágott petrezselyem, majorrana, kapor és medvehagyma (ha nincs, snidlinggel szintén finom) keverékével, mindegyikből 1-1 teáskanálnyi mennyiséget számítva. A zöld fűszerekre sajtot reszelünk, majd felkockázott, keményre főtt tojásdarabokat azórunk.
A fólia segítségével felgöngyöljük. A fóliát légmentesen lezárjuk, és a becsomagolt húst pecsenyetálba helyezve előmelegített sütőben 200 fokon 40-50 perc alatt megsütjük. 10 percet állni hagyjuk, ezután kicsomagoljuk, és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Hosszúkás tálra rendezzük.

Tanácsok:
Főzelékek, szószok mellé, vagy hideg vacsoraként félbarna kenyérrel és zöldhagymával, hónapos retekkel adhatjuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fűszeres kevert kocka » Fűszeres diós-mézes torta » Fűszeres májpástétom » Tavaszi zöldfűszeres leves
» Finom fűszeres máj » Sajtos-sonkás hústekercs » Fűszeres zöldségragu » Fűszeres bólé
» Fűszeres tésztás csirke » Sajtos hústekercs » Fűszeres stangli » Fűszeres melegítóital
» Fűszeres csábítás » Fűszeres borjúszeletek » Ciprusi fűszeres hal » Hústekercsek


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.