Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
(4 szemelyre)

4 gerezd fokhagyma
400 ml vorosbor
1 evokanal edes-nemes pirospaprika
csipetnyi cilipor
400 g csirkemell
1 csomo friss zoldhagyma
1 szal porehagyma
2 evokanal olaj
150 g kukorica (mirelit)
4 evokanal ketchup
so, orolt fekete bors

Elkészítés:
A megtisztitott fokhagymat preseljuk at. Ontsuk egy talba a bor felet, adjuk hoza a fokhagymat, a pirospaprikat, a csiliport es egy keves sot, majd
keverjuk ossze.

A csirkemellet oblitsuk le, szarogassuk meg, majd vagjuk fel kisebb darabokra. Tegyuk a hust az elokeszitett paclebe, fedjuk le, es egy ejszakan keresztul pihentesuk a hutoben.

egy serpenyoben hevitsuk fel az olajat, es kisse piritsuk meg benne a feldarabolt zoldhagymat. Adjuk hozza a pacolt hust is, es alaposan sussuk
at. Tegyuk melle a felszeletelt porehagymat, a kukoricat es a ketchupot is, vegul ontsuk a husos keverekhez a maradek bort, valamint a paclevet is. Fedo alatt fozuk kb. 20 percig, majd izesitsuk soval es borssal.

Tanácsok:
Peksutemenyel talalja! Ha a gyerekek is esznek majd belole, a csipos fuszereket elhagyhatja. Koretkent rizibizi illik melle.

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet beküldte: knakx


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézes-diós csirkemell » Zöldbabos csirkemell » Bolgár zöldbabos csirke » Török rakott csirke
» Tokaji csirkemell » Paradicsomos csirke » Csípős csirkemellek » Mexikói csirkemell
» Vörösboros sült pulyka » Kelkáposztás csirke » Ínyenc töltött csirkecomb » Párolt csirkemell
» Korpás csirkemell » Fűszeres csirke » Gombás rakott csirke » Csirkegöngyöleg


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.