| Vörösboros sült pulyka receptHúsételek Hozzávalók: 1 db pulykamell, 2 db pulykacomb, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 1 dkg fűszerpaprika, majoránna, 2-3 dl vörösbor. Elkészítés: A mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A a húst megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával. A vöröshagymát lereszeljük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Rárakjuk a pulykahúst, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor a húsokat átrakjuk egy tepsibe, és ráöntjük a vörösbort. Sütőbe tesszük, és miközben gyakran locsolgatjuk, a hús szép pirosra sül. Tanácsok: A mellet és a combokat előmelegített tálra tálaljuk, tört burgonyát és vörösborral párolt vörös-káposztát adunk hozzá. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |