Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros sült pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 db pulykamell,
2 db pulykacomb,
1 fej vöröshagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
3 evőkanál olaj,
só,
őrölt bors,
1 dkg fűszerpaprika,
majoránna,
2-3 dl vörösbor.

Elkészítés:
A mellet és a combokat megtisztítjuk, megmossuk és kettévágjuk. A combból az inakat eltávolítjuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, és megtűzdeljük vele a pulykahúst. A a húst megsózzuk, megborsozzuk és megszórjuk a fűszerpaprikával. A vöröshagymát lereszeljük. A vöröshagymát az olajon megpirítjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk. Rárakjuk a pulykahúst, kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt 15 percig főzzük. Ekkor a húsokat átrakjuk egy tepsibe, és ráöntjük a vörösbort. Sütőbe tesszük, és miközben gyakran locsolgatjuk, a hús szép pirosra sül.

Tanácsok:
A mellet és a combokat előmelegített tálra tálaljuk, tört burgonyát és vörösborral párolt vörös-káposztát adunk hozzá.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pulykából készült komplett » Pikáns, párolt pulykaragu » Zöldborsós pulykatokány » Lecsós pulykamell pörkölt
» Gombás-tejfölös pulykamell » Karfiolos pulykagolyók » Részeges pulyka » Meggyleves vörösboros
» Mazsolás sült pulykamell » Pulykacomb sültalmával » Thai pulyka/csirkemell » Pulykamell füstölt sajttal
» Indiai pulyka » Csípős pulykamell » Csőbensült pulykamell » Márványsajtos pulyka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.