Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencse leves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db hagyma
1 ek paradicsompüré
1 dl vörös lencse
5 dl víz

fekete bors
őrölt kömény szárított menta
3-4 ek olaj

Elkészítés:
1. A hagymát vágjuk nagyon apróra. Az olajat öntsük az edénybe, adjuk hozzá a hagymát és a paradicsompürét is, együtt pirítsuk egy rövid ideig (3-4 perc).
2. Adjuk hozzá a jól megmosott lencsét, keverjük össze, és öntsük fel a vízzel. Rögtön fűszerezzük is meg!
3. Kb. 10 percig forraljuk, a lencse ne főjön szét teljesen; turmixgéppel vagy botmixerrel kell összedolgozni.
4. Citromot csepegtethetünk bele fogyasztáskor.


A receptet beküldte: docens


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös vargányaleves. » Tisztító leves. » Lestyános csirkeraguleves. » Tengeri hal vöröslencsével
» Krumplilé leves... » Vöröslencse fasírt » Túrógombóc leves. » Tojas leves.
» Galyasági apróhusos leves. » Galyasági tojásleves. » Tárkonyos, palócleves... » Vöröslencse fasírt (vegan)
» Tarhonyaleves. » Vöröslencse krémleves » Lebbencsleves. » Tonizáló husi leves.


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.