Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös vargányaleves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
* 8 dkg szárított vargánya
* 50 dkg burgonya
* 2 dl tejföl
* 2 ek liszt
* 1 csokor petrezselyemzöld
* só
* ételízesítő
* ecet

Elkészítés:
1. A vargányát megmosunk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
2. Kb. 30-60 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A levet félretesszük.
3. A gombát a burgonyával együtt feltesszük főni -az áztató léből is tehetünk hozzá egy keveset. Beletesszük az ételízesítőt és a sót.
4. Ha majdnem kész, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és rövid ideig főzzük.
5. Tejfölös, lisztes habarást készítünk, a levest felforraljuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Tanácsok:
Jó étvágyat! :)


A receptet beküldte: Ninion


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös nyúl » Tejfölös nokedli » Tejfölös keksz » Tejfölös csodabogár
» Tejfölös zöldség » Tejfölös-almás kocka » Pudingos-tejfölös süti » Tejfölös karalábé leves
» Sajtos tejfölös tarja » Tejfölös sajtos tortilla » Tejfölös rakott csirke » Mustáros-tejfölös karaj
» Tejfölös husi » Tejfölös márványsajt » Sűrű tejfölös gombaleves » Tejfölös nyúlcomb


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.