Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös vargányaleves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
* 8 dkg szárított vargánya
* 50 dkg burgonya
* 2 dl tejföl
* 2 ek liszt
* 1 csokor petrezselyemzöld
* só
* ételízesítő
* ecet

Elkészítés:
1. A vargányát megmosunk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
2. Kb. 30-60 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A levet félretesszük.
3. A gombát a burgonyával együtt feltesszük főni -az áztató léből is tehetünk hozzá egy keveset. Beletesszük az ételízesítőt és a sót.
4. Ha majdnem kész, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és rövid ideig főzzük.
5. Tejfölös, lisztes habarást készítünk, a levest felforraljuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Tanácsok:
Jó étvágyat! :)


A receptet beküldte: Ninion


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-tejfölös hús » Tejfölös pogácsa » Tejfölös (sós) kifli » Tejfölös csirkepörkölt
» Tejfölös, gombás nyelv » Tejfölös csokoládékuglóf » Tejfölös-gombás húsfalatok » Tejfölös burgonyakrémleves
» Galyasági gomba tejfölösen » Tejfölös almaleves » Tejfölös kráter » Tejfölös fincsi kekszcsoda
» Rakott kel tejfölösen » Sajtos tejfölös tarja » Tejfölös rétes » Tejfölös-pudingos sütemény


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.