Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös vargányaleves. recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
* 8 dkg szárított vargánya
* 50 dkg burgonya
* 2 dl tejföl
* 2 ek liszt
* 1 csokor petrezselyemzöld
* só
* ételízesítő
* ecet

Elkészítés:
1. A vargányát megmosunk, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
2. Kb. 30-60 percig áztatjuk, majd leszűrjük. A levet félretesszük.
3. A gombát a burgonyával együtt feltesszük főni -az áztató léből is tehetünk hozzá egy keveset. Beletesszük az ételízesítőt és a sót.
4. Ha majdnem kész, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, és rövid ideig főzzük.
5. Tejfölös, lisztes habarást készítünk, a levest felforraljuk, ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Tanácsok:
Jó étvágyat! :)


A receptet beküldte: Ninion


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös paprikás krumpli » Tejfölös hússzeletek » Tejfölös - rakott hús » Tejfölös rakott csirke
» Tejfölös, olajos » Tejfölös finom torta » Tejfölös ôszibarackleves » Poharas tejfölös
» Tejfölös-vajas pogácsa » Tejfölös Gyümölcssaláta. » Tejfölös csirke másképp » Tejfölös aprópecsenye
» Tejfölös húsgombóc » Sajtos-tejfölös tepsis hús » Tejfölös-kapros gombaleves » Tejfölös borsós csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.