Tutireceptek.hu fejléc

Tárkonyos, palócleves... recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg marhahús
1 kg zöldbab
40dkg burgonya
20 dkg sárgarépa és fehérrépa vegyesen
1-2 zöldpaprika és paradicsom
3 vöröshagyma
1 dl olaj
2-3 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
tárkony
őrölt bors
majoránna
csipet kömény
őrölt paprika
1 csokor petrezselyem

2-5 dl tejföl
2 evőkanál liszt
pár csepp ecet

Elkészítés:
A húst kisebb kockára darabolom, a finomra aprított vöröshagymával és fokhagymával, a zöldpaprikával és paradicsommal, őrölt paprikával szokásos módon pörköltet készítek rövid lével, párolom, ízesítem sóval, borssal, babérral, tárkonnyal.A zöldbabot, zöldségeket darabolom, a burgonyát kockázom. Amikor a hús félpuha, hozzáadom a babot, a zöldségekkel, felengedem kb. 1,5 liter vízzel, ízesítem a fenti fűszerekkel. Kb. 15 perc múlva a burgonyát is belefőzöm, teljes puhulásig főzöm.A tejfölt kikeverem a liszttel ,behabarom a levest. Amikor újra forr, 1 tojásból nokedlit, vagy egy kis maréknyi apró száraztésztát főzök bele.A főzés végén aprított friss petrezselyemmel bőven megszórom, és pár csepp ecettel pikánsra ízesítem.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos boszorkánysült » Tárkonyos gombaleves » Tárkonyos csirkeragu leves » Tárkonyos májragu
» Tárkonyos csirkeleves » Tárkonyos lucskoskáposzta » Tárkonyos nyúlbecsinált » Tárkonyos-mogyorós csirke
» Tárkonyos malacleves » Tárkonyos pulyka » Tárkonyos bableves » Tárkonyos csirkebecsinált
» Tárkonyos bárányragu leves » Tárkonyos leves » Francia tárkonyos csirke » Pikáns tárkonyos máj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.