Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencse krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
25 dkg vöröslencse
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 liter víz

bors
1csípet őrölt kömény
petrezselyem
pirított kenyérkockák

Elkészítés:
A megtisztított, kockára vágott hagymát és fokhagymát a felhevített vaj és olaj keverékén, közepes lángon megpároljuk, hozzáadjuk a köményt.
Ráöntjük a vöröslencsét, átkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel, 15 perc alatt készre főzzük.
A levest bormixerrel simára keverjük, friss petrezselyemmel és kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös kapor krémleves » Kapros tökkrémleves » Update brokkoli krémleves » Tejszínes spárgakrémleves
» Vörösboros málnakrémleves » Karfiolkrémleves » Rókagomba-krémleves » Cukkini krémleves
» Halkrémleves garnélával » Halkrémleves (4 főre) » Sütőtökkrémleves sajttal » Medvehagyma krémleves
» Petrezselyem krémleves » Sajtkrémleves cipóban » Csicsóka krémleves » Savanyú káposzta krémleves


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.