| Wellington csirke receptHúsételek Hozzávalók: 2 csirkemell só lilahagyma lekvár (hozzávalók és elkészítési leírás lentebb) kakukkfű 1 kész leveles tészta, felengedve olaj vagy zsír a kenéshez: 1 tojás A lilahagyma lekvárh hozzávalói: 4-5 nagy fej lilahagyma 3-4 evőkanál méz 2 evőkanál balzsamecet 2 evőkanál olaj (jobb az olíva olaj) 1 dl vörösbor só bors cukor Elkészítés: A hagyma lekvárhoz a megtisztított hagymát vékonyra karikázzuk, gyűrűire szedjük. Magas falú serpenyőben a mézet világosbarnára karamellizáljuk, és a hagymát beleszórjuk. Addig kevergetjük, míg a hagyma kissé összeesik. Az ecetet, a bort és az olajat egy edényben összekeverjük, a hagymára öntjük, és erős tűzön 10 percig főzzük. (Oda kell rá figyelni, mert könnyen odakaphat.) Sóval, cukorral ízesítjük, csipetnyi borssal fűszerezzük. (Hűtőben sokáig eláll, amit nem használunk fel a csirkéhez.) Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, megpirítjuk benne a besózott csirkemellek mindkét oldalát. A felengedett tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A közepére kenünk a hagyma lekvárból (bőségesen), rátesszük a húst, megszórjuk kakukkfűvel, majd ráhajtjuk a tésztát. A szélét levágjuk, majd a levágott résznél az ujjunkkal összecsípjük, hogy sütésnél ne jöjjön szét. A két csirke csomag tetejét felvert tojással lekenjük, és mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe, 20-25 percre. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |